Page 63 - 81 Çalıkuşu e-Dergi 5. Sayı
P. 63

ÜRETEN MESLEK LİSELERİMİZ


                      ÇANAKKALE

                      İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ


                     KARŞIYAKA HACI FATMA BODUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
                                                “ÜRETEN ELLER MUTFAKTA”


                                               Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karşıyaka
                                               Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021 yılında tek çatı altında
                                               birleştirilerek  Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik
                                               Anadolu Lisesi adını almıştır. Okulda Anadolu Meslek Programında
                                               Bilişim Teknolojileri Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı, Çocuk
                                               Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Güzellik Hizmetleri Alanı ve Yiyecek İçecek
                                               Hizmetleri Alanlarında öğrencilere mesleki eğitim verilmektedir.

                                               2017 yılında Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
                                               Döner Sermaye İşletmesi bünyesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı
                                               Yemek Üretim Atölyesi kurulmuştur. Bu atölyede Yiyecek İçecek
                                               Hizmetleri  Alanı    12.  sınıf  öğrencileriyle  ilçenin  taşımalı  eğitim
        kapsamındaki öğrencilerinin  öğle yemeğini ve ilçenin tüm anaokulu ve anasınıfı öğrencilerinin sabah ve ikindi
        beslenmesi üretimini yapmaya başlamıştır. 12. sınıf öğrencileri yıl boyunca bu atölyede yaptıkları çalışmalar
        ile işletmelerde mesleki eğitimlerini tamamlamakta ve yemek üretim sektörüne ait önemli deneyimler elde
        etmektedir. 2017 yılından bu yana devam eden çalışmalarda günlük 2000 kişilik yemek ve çeşitli pastacılık
        ürünleri   üretimi yapılmaktadır. Sıcak mutfak, sebze hazırlama, et hazırlama, depolama alanları, sevkiyat
        bölümlerinden oluşan Yemek Üretim Atölyesinde öğrenciler yemek üretim, sevkiyat ve dağıtım sürecinin her
        aşamasını deneyimleme imkânı bulmaktadır. Öğrenciler, üretim çalışmalarına katıldıkları oranda ücret alarak
        aile bütçelerine katkıda bulunmaktadır.


        “Minik Şefler Üretim Atölyesinde”

        Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yemek
        Üretim Atölyesi aynı zamanda ilçemizin farklı kademelerindeki okulların
        sınıfları tarafından mutfak beceri çalışmaları için de ziyaret edilmektedir.
        “Sevgi Kurabiyesi” , “Kendi Pizzamı Yapıyorum”, “Annem İçin Kek Yaptım”,
        “Çölyak Hastası Arkadaşım İçin Glutensiz Kurabiye Yapıyorum” , “Elmalı
        Şeker” gibi etkinlikler için okul öncesi ve ilkokullardan gelen öğrenciler;
        mutfakta hem öğreniyor hem de eğlenerek üretim yapıyor.


























    ftiy          /canakkaleilmem             http://canakkale.meb.gov.tr


                                                                                                                  63
   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68