ÇANAKKALE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MESLEKİ EĞİTİM GMKA İLE GÜÇLENİYOR

MESLEKİ EĞİTİM GMKA İLE GÜÇLENİYOR

Güney Marmara bölgesinin yenilikçi model ve yöntemler kullanımıyla mesleki eğitim kalitesinin artırılması,  iş dünyası ile meslek eğitimi veren kurumlar arasında iş birliğinin artırılması ve bölgenin öncelikli sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amaçlarıyla gerçekleştirilen Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) 2018 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirmede sonucunda ilimiz 9 proje ile yaklaşık olarak 5.000.000 TL tutarında mali destek almaya hak kazandı.

Kabul Edilen Projelerimiz:

1-   Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor” projesi: Meslek liselerinin; mobilya, motor, metal, bilişim teknolojileri bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin atölye çalışmaları ile entegre kullanabilecekleri, ürünleri sanal ortamda tasarlayabilecekleri “Endüstriyel Tasarım Merkezi” oluşturularak öğrencilere zenginleştirilmiş eğitim ortamları sunmayı hedeflemektedir. Proje ile 2450 öğrenci ve 245 öğretmenin bu yenilikçi yaklaşım ile tanışması sağlanacak ve gelecek yılların ihtiyacı olan teknolojik üretim tesislerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması sağlanmış olacaktır. 

2-   Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Gelecek Teknolojide Teknoloji Meslek Lisemde” projesi:

ARC Pro + Kaynak Simülatörü, 21 Adet Bilgisayar, Ekseli CNC Router Makinası,  Akıllı Bina Otomasyon Sistemi, Arduino Eğitim Seti alımı yapılarak okulun teknoloji donanımının yükseltilmesi ve böylelikle öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. 

3-   İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Herkese Mesleki Eğitim” projesi:

Bölgemizdeki büyük sanayi kuruluşlarının talepleri doğrultusunda en fazla “Makine Bakım Onarım Elemanına” ihtiyaç olduğu görülmektedir. Proje ile “Makine Bakım Onarım Elemanını” yetiştirme hedefiyle okulun atölye, makine ve donanımlarının yenilenmesini ve teknolojik hale getirilmesini amaçlamaktadır. 

4-   Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Çan Çiçekleri Açıyor” projesi:

Proje kapsamında okulumuzda Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri ile Tesisat Teknolojisi ve iklimlendirme Alanlarına ait atölyelerin yenilikçi bir yapıya kavuşturulması ve Endüstri 4.0  eğitimlerinin daha iyi verilerek mesleki eğitimde kalitenin arttırılması, is dünyası ile iş birliğinin güçlendirilmesi ve mesleki eğitimin yaygınlaşması konu baslıklarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. 

5-   Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Eğitimde Sanal Gerçeklik” projesi: Öğrencilerin yeni teknoloji ürünü makineler kullanarak kendilerini geliştirmeleri, mezun olduktan sonra, bu makinelerle ilgili işlerini kurarak bölge ekonomisine katkı sağlamaları hedeflenmektedir.” Proje kapsamında, “Kaynak Simülatör Cihazı ve 20 adet bilgisayar alınacaktır. 

6-   İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Mesleki Eğitimle Hayatına Dokun” projesi:

Çanakkale il merkezinde, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanında faaliyet gösteren işletmelerin, kendini yetiştirmiş nitelikli teknik eleman ihtiyaçlarını Çanakkale ili içerisinden karşılayabilmelerinin önünü açarak istihdam olanakları yaratmak, Çanakkale içinde insan kaynaklarının güçlendirilmesi ile birlikte, sektörde ekonomik anlamda oluşan katma değerin, yine bölge içerisinde harcanmasına, bölgede sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmanın oluşmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir. 

7-   Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Öğreniyoruz Üretiyoruz” projesi:

“İda Kimya” adıyla tescillenen ve  üretmiş olduğu 14 çeşit sıvı temizlik ürünü üretimi için daha modern ve otomatik donanımlı bir atölye kurulacaktır. Proje, tamamlandığında Türkiye’de temizlik ürünleri üreten üç okuldan biri olarak mesleki eğitimde verimliliğin artması ve nitelikli iş gücünün sağlanması ile ilçemiz Yenice’nin tanınmasına ve kalkınmasına da katkı sağlayacaktır. 

8-   Lâpseki İÇDAŞ – ÇİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Lâpseki Geleceğini Şekillendiriyor” projesi:

Okul bünyesindeki metal atölyesinin günümüz teknolojisine uygun olarak oluşturulması, CNC Lazer Kesim Makinesi ve soğuk metal bükme makinesi alınarak meslek liselerinin üretime yetişmiş bireyler olarak katılması hedeflenmektedir. 

9- Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “STEM Yaklaşımının Mesleki Eğitime Entegrasyonu”  projesi: 

Öğrencilerin istihdam edilebilirliğine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Okuldaki mesleki eğitim alanları STEM yaklaşımında çağın gereklerine uygun şekilde düzenlenecektir. Proje kapsamında; kodlama ve robotik yazılım eğitici eğitimi, bilgisayar destekli 3 boyutlu tasarım eğitici eğitimi, STEM ders materyalleri hazırlama eğitimi öğretmen ve öğrencilere verilecektir.  Proje ile robotik ve Arduino eğitim materyalleri, 3D yazıcı, STEM eğitici oyuncakları, Logo setleri alınacaktır. Proje sonucunda “STEM Materyalleri Şenliği” düzenlenerek yenilenen alanların açılışı yapılacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, emekleri ve gayretleriyle ilimize başarı sağlayan kıymetli yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Vilayet Binası, Kat 3 Çanakkale - (286)2171135 2171272 2172279 2171987 / Ek Bina (0286)2174693 2172965

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.